avokádo

Čokoládovo-avokádový pudink

Na tento recept jsem včera narazil v mé přijaté elektronické poště a i přes skutečnost, že avokáda, která máme doma potřebují ještě den, dva na dozrání, ani na sekundu nepochybuji, že to bude lahůdka. A to z říše superpotravin! Nejenom, že se tepelně neupravuje a tak ze surovin získáte maximum enzymů a fytoživin, ale kombinace avokáda, čerstvého kakaa a kokosového mléka vám dodá spoustu energie, nastartuje spalování tuků (odkazuji na můj článek o ketogenezi), dodá živiny pro váš mozek a pokud se po konzumaci této many rozhodnete zacvičit si, podpoří i růst svalové hmoty ;-)

Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
0

Avokádová "tatarka"

V návaznosti na "barvu dne" přidáváme již avizovanou náhradu tatarky. Narozdíl od těch komerčně vyráběných neobsahuje vejce z diskutabilních zdrojů (proti vejcím nic nemáme, pokud nepocházejí z klecových chovů a od slepic krmených jen zrním a směsmi), máte jistotu o kvalitě použitých tuků (avokádo a kvalitní olivový olej) a neobsahuje další zbytečné složky (zahušťovadla, konzervanty, atp.).

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
0

Super-rychlá super-zdravá svačinka ;-)

Recept na dnešní super-rychlou pomazánku se skoro nedá nazvat receptem, resp. popis přípravy se dá shrnout do "rozmačkejte vidličkou a smíchejte", takže se spíše zmíním o tom, co vám tato nutriční pecka dodá a čeho se vyvarovat. U sardinek se prosím snažte vybírat ty, které jsou jasně klasifikované jako naložené v olivovém oleji. Je jich na našem trhu více, ale pokud vyloučíte ty s cenou kolem 70-80Kč, zbydou vám jen ty od firmy Diana, které se dají např. koupit v Albertech (do 40Kč).

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
0
Doba vaření: 
0