-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0
-
Štítky:

Možná ještě někteří z vás neobjevili všechny plusy tohoto nenápadného koření. Je tedy čas si je zopakovat.
1. Snižuje cholesterol
2. Snižuje hladinu cukru v krvi, napomáhá při procesu hubnutí & léčí cukrovku 2.typu
3. Chrání před nemocemi srdce
4. Bojuje proti rakovině tím, že snižuje bujení rakovinnových buněk u leukémie a lymfomu
5. Tradičně je využívána k léčení bolestí zubů & proti nepříjemnému dechu.
6. Pomáhá léčit většinu variant chronického kašle, nachlazení a čistí dutiny.
7. Povzbuzuje aktivitu mozku & pomáhá s odstraňováním nervového napětí a ztráty paměti.
8. Má protiplísňové, antibakteriální, antivirové, antiparazitální & antiseptické vlastnosti a proto je účinná v boji proti kvasinkovým infekcím, žaludečním vředům a vším.
9. Přináší úlevu při křečích a jiných ženských obtížích během periody.
10. Obsahuje protizánětlivé složky, které pomáhají snížit bolest a záněty spojené s artritidou.
11. Je účinná při zažívacích obtížích, nevolnosti, zvracení, bolestech břicha, průjmu a nadýmání.
12. Je přirozeně močopudná, napomáhá při vyměšování a úniku moči, proto snižuje infekce močových cest.
13. Cinnamaldehyd ve skořici chrání před nežádoucím shlukováním krevních destiček.
14. Zvyšuje cirkulaci krve, která prokazatelně pomáhá při odstraňování bolesti a také zajišťuje dodávku kyslíku to tělních buněk vedoucí k vyšší aktivitě metabolismu.
15. Snižuje bolest svalů a kloubů, včetně ztuhlosti.
16. Pomáhá zvyšovat imunitu, odstraňuje běžnou únavu a zvyšuje dlouhověkost díky svým anti-aging (protistránoucím) účinkům.
17. Pasta z medu a skořice může být používána na léčení bodnutí od hmyzu.
18. Je to skvělý zdroj manganu, vlákniny, železa a vápníku.
19. Přidáte-li skořici do jídla, potlačí v něm růst bakterií.
20. Přináší jídlu skvělou chuť!
NIKDY nezačínejte s konzumací velkého množství skořice, abyste umocnili účinek zmíněný výše. Skořice může být ve velkém množství toxická.
NEJEZTE příliš sladká a tedy i kalorická jídla jen proto, že obsahují skořici.
PŘIDÁVEJTE skořice v menších množstvích všude, kde je to vhodné.
Využívejte cíleně přínosů přirozených složek různých potravin. V případě skořice jde navíc o levné a chutné řešení :-)
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.